Presentation

Jag är konsthantverkare och arbetar både med keramik och textil. Jag har utbildning bland annat i Rakubränning från Ålands folkhögskola och Eskilstuna folkhögskola,och i Levande Verkstadspedagogik men annars är jag i stort sett självlärd inom olika hantverk.

Jag bor och arbetar i Hökarängen i Stockholms södra förorter.

Mitt intresse är att utforska olika hantverk från grunden. Till exempel att växtfärga ullgarn som jag sen stickar och väver av. Ibland spinner jag ull, silke och lin själv. Det blir oftast en ojämn tråd som är väldigt vacker att väva med.

I keramik arbetar jag både med lergods och stengods. Jag använder mig av olika tekniker som drejning, skulptering, kavling och ringling. Ibland rakubränner jag, vilket måste ske utomhus i en speciell gasoleldad rakuugn.

Jag finns representerad på de återkommande utställningarna på Torö utanför Nynäshamn, "Öppen Ateljé" och "Juliarten", som drivs av konstnärer och konsthantverkare. Jag har haft utställning i galleri ”Konstiga Fönstret” i Hökarängen och i Konsthallen i Gamla Stan. Mina växtfärgade hantverksprodukter finns till försäljning i Designcentralen hos Tapetserargruppen Svängen i Hökarängen.

 

I botten är jag fritidspedagog och har alltid varit intresserad av skapande verksamhet och försökt att föra intresset vidare till de barn och ungdomar jag arbetat med. Tillsammans med en kollega har jag skrivit boken ”Låt barnen skapa” där vi beskriver hur viktigt det är för barn att tidigt få pröva på att skapa och utveckla sin kreativa förmåga och därmed också sitt tal-, bild- och skriftspråk.

 

Lillemor Moqvist